Wat doen wij?

Bij wijkgezondheidscentrum Vierkappes kan je terecht voor

Wijkgezondheidscentrum Vierkappes is een groepspraktijk waar verschillende zorgverleners samen onder één dak werken.  Net als alle andere wijkgezondheidscentra in Vlaanderen werkt Vierkappes met het forfaitair betalingssysteem.

Huisartsen

 

Bij Vierkappes werken 3 vaste huisartsen: Dr. Tine Avermaete, Dr. Paul Boon en Dr. Bart Stroobants.

Elk jaar werkt er ook een huisarts in opleiding (HAIO). Momenteel is dat Dr. Sara De Neef.

Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum. Uitzonderlijk kunnen er ook huisbezoeken plaatsvinden. Er zijn elke dag raadplegingen van maandag tot vrijdag, zowel in de voor- als namiddag. Je kan ook elke dag een huisarts bereiken per telefoon tijdens de 2 belmomenten.

Verpleegkundigen

 

Bij de verpleegkundigen kan je terecht voor vaccinaties, bloedafnames, wondverzorging, afname van een elektrocardiogram, een zwangerschapstest, enzoverder. Een van onze verpleegkundige verzorgt diabetespreventie en –opvolging. Je kan ook bij ons terecht voor verpleegkundige thuiszorg.

 

Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum.

Heb je thuisverpleging nodig, bijvoorbeeld bij het herstellen van een operatie? Laat ons dit dan tijdig weten door contact op te nemen.

Kinesitherapeuten

 

Als je kinesitherapie nodig hebt, kan je beroep doen op een van de twee kinesitherapeuten van het wijkgezondheidscentrum. Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum, maar uitzonderlijk kunnen er ook huisbezoeken plaatsvinden.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal na doorverwijzing van de huisarts of een specialist.

Maatschappelijk werker

 

Wanneer je met niet-medische moeilijkheden of vragen zit, kan je terecht bij de maatschappelijk werker in het wijkgezondheidscentrum. Het kan gaan over huisvesting, inkomen, relationele problemen, werk, leven met een beperking, vrijetijdsbesteding, vroegtijdige zorgplanning, het invullen van formulieren,..

Waar mogelijk helpt de maatschappelijk werker je zelf. Anders zal zij je doorverwijzen naar de juiste instantie.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal of na doorverwijzing van een arts of andere zorgverlener van het wijkgezondheidscentrum.

Psychotherapeut

 

De psychotherapeut helpt je door middel van kortdurende psychosociale ondersteuning, eventueel in afwachting van een doorverwijzing naar een externe dienst.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal of na doorverwijzing van een arts of andere zorgverlener van het wijkgezondheidscentrum.

Perinatale coach

 

De perinatale coach is een maatschappelijk werker voor aanstaande en jonge ouders. Je kan bij haar terecht met alle niet-medische vragen die met zwangerschap en jong-ouderschap te maken hebben.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal of na doorverwijzing van een arts of andere zorgverlener van het wijkgezondheidscentrum.

FrenchEnglish