Wie zijn wij?

Huisartsen

 

Bij Vierkappes werken 3 vaste huisartsen: Dr. Tine Avermaete, Dr. Paul Boon en Dr. Bart Stroobants.

Elk jaar werkt er ook een huisarts in opleiding (HAIO). Momenteel is dat Dr. Sara De Neef.

Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum. Uitzonderlijk kunnen er ook huisbezoeken plaatsvinden. Er zijn elke dag raadplegingen van maandag tot vrijdag, zowel in de voor- als namiddag. Je kan ook elke dag een huisarts bereiken per telefoon tijdens de 2 belmomenten.

 

 

Dr. Tine Avermaete

e-mail

 

Dr. Paul Boon

e-mail

 

Dr. Bart Stroobants

e-mail

 

 

Dr. Sara De Neef (huisarts in opleiding)

e-mail

Verpleegkundigen

 

Bij de verpleegkundigen kan je terecht voor vaccinaties, bloedafnames, wondverzorging, afname van een elektrocardiogram, een zwangerschapstest, enzoverder. Een van onze verpleegkundige verzorgt diabetespreventie en –opvolging. Je kan ook bij ons terecht voor verpleegkundige thuiszorg.

 

Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum.

Heb je thuisverpleging nodig, bijvoorbeeld bij het herstellen van een operatie? Laat ons dit dan tijdig weten door contact op te nemen.

 

Lud Hendrickx

e-mail

 

Marleen Lenaerts

e-mail

Kinesitherapeuten

 

Als je kinesitherapie nodig hebt, kan je beroep doen op een van de twee kinesitherapeuten van het wijkgezondheidscentrum. Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum, maar uitzonderlijk kunnen er ook huisbezoeken plaatsvinden.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal na doorverwijzing van de huisarts of een specialist.

 

Francesca Bristot

e-mail

 

Florence Brachotte

e-mail

Perinatale coach

De perinatale coach is een maatschappelijk werker voor aanstaande en jonge ouders. Je kan bij haar terecht met alle niet-medische vragen die met zwangerschap en jong-ouderschap te maken hebben.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal of na doorverwijzing van een arts of andere zorgverlener van het wijkgezondheidscentrum.

 

Roemy De Roover

e-mail

Maatschappelijk werker

 

Wanneer je met niet-medische moeilijkheden of vragen zit, kan je terecht bij de maatschappelijk werker in het wijkgezondheidscentrum. Het kan gaan over huisvesting, inkomen, relationele problemen, werk, leven met een beperking, vrijetijdsbesteding, vroegtijdige zorgplanning, het invullen van formulieren,..

Waar mogelijk helpt de maatschappelijk werker je zelf. Anders zal zij je doorverwijzen naar de juiste instantie.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal of na doorverwijzing van een arts of andere zorgverlener van het wijkgezondheidscentrum.

 

Inge Claesen

e-mail

Psychotherapeut

 

De psychotherapeut helpt je door middel van kortdurende psychosociale ondersteuning, eventueel in afwachting van een doorverwijzing naar een externe dienst.

 

Een afspraak kan je maken via het onthaal of na doorverwijzing van een arts of andere zorgverlener van het wijkgezondheidscentrum.

 

Inge Claesen

e-mail

Praktijkassistent

 

De praktijkassistent zorgt ervoor dat de werking van het wijkgezondheidscentrum zo vlot mogelijk verloopt. Zij bemant ook mee het onthaal en schrijft nieuwe patiënten in.

 

Latifa Nassiri

e-mail

Medewerker facturatie

De medewerker facturatie verzorgt maandelijks de facturatie aan de verschillende ziekenfondsen. Ze neemt ook de betalingen aan externe zorgverstrekkers en eventuele terugbetalingen aan patiënten voor haar rekening.

 

 

Svetlana Rusetskaya

e-mail

Onthaalverantwoordelijke en vrijwilligers

De vrijwilligers zorgen voor een warm onthaal van de patiënten in het wijkgezondheidscentrum. Zij staan klaar om iedereen verder te helpen bij vragen in verband met afspraken, voorschriften, medische documenten en administratieve gegevens.

Het team van onthaalvrijwilligers wordt gecoacht door de onthaalverantwoordelijke. Zij leidt de werking van het onthaal in goede banen.

 

Roemy De Roover

e-mail

en al onze onmisbare vrijwilligers

Coördinator

 

De coördinator staat in voor de algemene werking van het wijkgezondheidscentrum.

Heb je klachten, suggesties of opmerkingen over de zorg, over een zorgverstrekker of over Vierkappes in het algemeen? Dan mag je die aan de coördinator doorgeven.  Dit kan per mail (zie mailadres onder) of per post. Je kan ook gewoon langskomen of per telefoon contact opnemen.

 

Laure Versluys

e-mail

FrenchEnglish