Het komt dichterbij!

 

Zaterdag 17 juni verwelkomden we de buren van ons nieuwe pand in de Zijdelingsestraat op een info-voormiddag. De architecten van AST77 en de bouwbegeleider van Bopro waren present om uitleg te geven over het ontwerp en over de verbouwplanning. De werken zullen van start gaan na het bouwverlof, dus begin augustus van dit jaar.

De Vierkappes-medewerkers die van de partij waren, leidden met veel enthousiasme de geïnteresseerden rond in het nieuwe gebouw. Ze toonden hen ook welke lokalen waar zouden ingericht worden. Verrassend voor ons was het om te horen dat de overbuurvrouw is opgegroeid in het pand. Haar vader baatte er een zaak van wijn-import uit en zijzelf heeft er bovendien 37 jaar in gewerkt.

De bezoekers waren vooral bezorgd over verkeershinder die de werken met zich mee zouden brengen en ook over waar we ramen zouden maken.

Ons aanvoelen is dat we hen wat hebben kunnen geruststellen. Het zo laag mogelijk houden van de hinder voor de buurt, is een rode draad die we doorheen ons bouw- en verhuisproject zullen vasthouden.

Dit verbouwproject wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van VIPA en Vlabinvest apb.

 
Roemy De Roover